СТАНИ ЧЛЕН И ЗАШТЕДИ ДО 40% СО ПОДИГНУВАЊЕ
НЕДЕЛНА ОРГАНСКА КОШНИЧКА!

Со станување член се приклучувате кон моделот на подигнување органска кошничка составена од локални и сезонски производи, секој четврток. Со тоа добивате:
– пристап кон членски цени кои се до 30% пониски од редовните
– приоритет на сите производи од понудата
– пристап кон производи кои не се достапни за слободна продажба
– можност за директен контакт и посета на производителите

Истовремено, учествувате во одржлив и социјално одговорен модел на прехрана каде:
– го поддржувате развојот на локалното органско производство и локалната заедница
– помагате во одржлив начин на одгледување храна кој не ги загадува почвата, водата и воздухот и заштита на биодиверзитетот

Типови на кошнички

01

Семејна органска кошничка

Наменета за потребите на едно семејство за една недела или за оние кои имаат потреба од поголеми количини свежи производи на неделно ниво. Семејната органска кошничка вклучува:

 • до 10 сезонски производи
 • членски цени (-40%) на производи во кошничката
 • членски цени (-30%) за дополнителни производи
 • членски цени (-30%) при онлајн нарачки
 • приоритет на производи
 • подигнување секој четврток
 • избор меѓу 2 типа на кошнички
 • можност за замена на 2 типа на производ
 • пристап до ексклузивни производи за членови
 • можност за посета на производители
 • можност за достава до дома
 • можност за учество во работата на Добра Земја

02

Партнерска органска кошничка

Наменета за оние кои имаат потреба од помали неделни количини. Најнапред, потребно е да најдете партнер со кој наизменично ќе ја подигнувате кошничката (ако немате, ќе најдеме). Секој партнер се води како засебен член. Партнерската органска кошничка вклучува:

 • до 10 сезонски производи
 • членски цени (-40%) на производи во кошничката
 • членски цени (-30%) за дополнителни производи
 • членски цени (-30%) при онлајн нарачки
 • приоритет на производи
 • подигнување секој втор четврток
 • избор меѓу 2 типа на кошнички
 • можност за замена на 2 типа на производ
 • пристап до ексклузивни производи за членови
 • можност за посета на производители
 • можност за достава до дома
 • можност за учество во работата на Добра Земја

03

Флексибилна органска кошничка

Наменета за оние кои сакаат да станат членови без обврска на редовно подигнување неделни кошнички. Флексибилната органска кошничка вклучува:

 • приоритет на производи
 • пристап до ексклузивни производи за членови
 • регуларни (нечленски) цени
 • сопствен избор на производи во кошничка
 • количини на производи по сопствен избор
 • можност за посета на производители
 • можност за достава до дома
 • можност за учество во работата на Добра Земја

04

Пробна органска кошничка

Доколку не сте сигурни дали ви одговара нашиот модел, нудиме 4 пробни кошнички (еден месец) без обврска за уплата на членство. Пробниот период вклучува:

 • подигнување 4 последователни четвртоци
 • 4 кошнички пресметани по членски цени
 • избор меѓу 2 типа кошнички
 • можност за замена на 2 производи
 • членски цени за дополнителни производи
 • приоритет на производи
 • можност за достава до дома

Подигнување и достава

Подигнувањето кошнички се одвива секој четврток од 12 до 18 часот. Во случај да не стигнете во овој интервал, кошничката е достапна до сабота до 13 часот, но со опадната свежина на производите.

Доколку не сте во можност лично да ги подигнувате, нудиме опција за достава на кошнички до Вашиот дом. Доставата се врши секоја среда од 16 до 20.30 часот, во зависност од Вашата локација.

Нудиме опција за откажување на 2 кошници годишно без надоместок, со претходна најава. Производите од кошничките кои се ненајавено неподигнати се наплатуваат и донираат на социјално загрозени категории на граѓани.

Цени и плаќање

Годишната членарина изнесува 2000 денари и важи од датумот на уплата до истиот датум следната година.

Цената на поединечна кошничка изнесува 600 денари сметано по членски цени. Месечниот износ е еднаков на бројот на четвртоци во месецот.

Цената на доставата изнесува 110 денари по кошничка.
“Кошничките” се всушност реупотребени гајби кои ги ротираме. Ве молиме носете ја претходната при подигнување на следната.

Се стремиме кон нула отпад политика: користиме хартиени кеси, ја реупотребуваме и рециклираме амбалажата која ја користиме. Ве охрабруваме да донесете сопствена торба и амбалажа кога пазарувате кај нас!

Уплатата може да ја направите електронски на сметката на Добра Земја: НЛБ Тутунска Банка 210-0703346001-64 со цел на дознака “Пробни органски кошнички“

За да станете член контактирајте не` на info@dobrazemja.org

Back to Top
Shopping Cart
Close

No products in the basket.

Подесување на приватноста

Оваа страна користи веб колачиња "Cookies" со цел да го подобриме Вашето корисничко искуство. Со користењето на нашиот веб сајт вие се согласувате со користењето на „Cookies“.